Alle blogginnlegg

 

Over halvveis i semesteret

Skrevet av PETTER THUEN NILSEN, 16. oktober 2018


Hei, Petter her igjen!

Da har vi allerede kommet til høstferien, noe som betyr at vi er passert halvveis i semesteret, og eksamen begynner å nærme seg. Jeg fikk i dag vite eksamensdatoer for de muntlig/praktiske eksamenene. Jeg var nok en av de som håpte på litt sene datoer, slik at jeg skal ha god tid på å forberede meg. Datoene for eksamen var jeg fornøyd med, men det gjorde meg også bevisst på hvor nært forestående de er.

 

Jeg har vært inne i en periode med en del sykdom, som har resultert i lav trenings- og studiemotivasjon. Dette betyr at det er på tide å ta seg sammen dersom jeg skal stille så forberedt som jeg ønsker til både eksamen og skisesongen.

 

Som idrettsutøver er det ingen følelse som slår det å stille godt forberedt til en konkurranse. Følelsen av at man ha trent godt, spist riktig, funnet riktig utstyr og gjort en god mental jobb i forkant av konkurransen.  Det er denne følelsen som gjør at selv idrettsutøvere på topp nivå kan si at de er fornøyd med en konkurranse, selv om resultatet ikke ble som de hadde ønsket. Nettopp fordi de hadde forberedt seg på best mulig måte ut ifra sine forutsetninger, og gjort så godt som de bare kunne.

 

Motfølelsen til dette, er følelsen av å ha skuslet bort gode sjanser og muligheter fordi man ikke gjorde det som skulle til. Dette er en av de verste følelsene, og en følelse som kan tære på innsiden i lang tid. Jeg har selv stilt på konkurranser og til privatisteksamen hvor resultatet ble dårlig fordi jeg ikke hadde forberedt meg så godt som jeg ønsket og hadde mulighet til.  

 

Det er fortsatt en stund til eksamen og skisesongen, og jeg vet at jeg har god nok tid til å stille godt forberedt dersom jeg gjør jobben som skal til.  Jeg vet også at som student ved KOLON, kunne jeg ikke hatt bedre forutsetninger for å lykkes på eksamen.

 

Da er det opp til meg hvilke følelse jeg sitter igjen med etter eksamen/skisesong da. Det samme gjelder for øvrig deg som leser. ;)

 

 

 

følg med for mer!

Du kan følge med på #kolonnorge i sosiale medier, og følge bloggen her på nettsiden.

 

 

Alle blogginnlegg