allE ARTIKLER

 

Publisert i Dagbladet 19. februar 2018
Ved Rita Tvede Bartolomei

KOLON Privatistskole ble startet opp av fire engasjerte kvinner som ville skape personlig og smart undervisning for privatister. Skolen er den eneste privatistskolen i Norge som live-streamer all undervisning. 
 

– Livet som privatist kan være intenst og ensomt. Våre markedsundersøkelser viste et behov for tett oppfølging både for dem som ønsket høy måloppnåelse, og for dem som ønsket å bestå. Alle lærerne ved KOLON kartlegger privatistens ønske om måloppnåelse. Undervisningstilbudet blir da tilrettelagt til den enkeltes forkunnskaper, sier daglig leder Ann Kristin Svartefoss.
 

LIVE-STREAMER ALT

KOLON åpnet dørene i Bergen i 2016 av Marianne Wedholm, Christine Steira, Ina Rognaldsen og Ann Kristin Svartefoss. Hver eneste undervisningstime blir live-streamet, og 96 prosent av deres privatister benytter seg av dette tilbudet.
– Vi er den eneste privatistskolen i Norge som live-streamer all undervisning. Det er et godt hjelpemiddel for repetisjon frem til eksamen, eller for de som gjør selvstudier, sier hun.

Privatistskolen har 500 kursplasser, med elever i alderen 19 til 25 år. Men KOLON har også noen privatister i 40-årene, som ønsker en ny utdannelse.

– Karakterkravene på studier har økt, og det gjør at stadig flere må forbedre karakterene sine fra videregående skole. Her er vi et supplement til det offentlige systemet. I nær fremtid ønsker vi å lansere vår egen undervisningsmetode for matematikkfagene. Vi ser ofte at mange sliter med mattekunnskapene. Dette er grunnen til at vi brenner sterkt for å få en metode som kartlegger og tetter kunnskaps-hull i dette faget, forteller Ann Kristin Svartefoss.

BRUKER TID PÅ RÅDGIVNING

Hun sier KOLON som privatistskole ofte er heldige med å få ekstremt motiverte privatiser. Men som også har sine opp- og nedturer.

– Vi bruker derfor mye tid på gratis rådgivning og kartleggingstester – enten det er for egne privatister eller de som vurderer å ta opp fag. Det er viktig at vi heier på dem, og at vi hjelper dem med å heie på seg selv, sier Svartefoss.

Snart lanserer KOLON en personlig nettundervisningsløsning, som skal kombinere gruppeundervisning med en-til-en-undervisning.

Målet er å skape en optimal løsning: Der man finner privatistens behov og tilpasser oppbygging av kurset til den enkelte. Dette gjøres ved å kartlegge om studenten trenger repetisjon av tidligere pensum, skrivetrening, muntlig eksamenstrening, oppgavejobbing, en-til-en-undervisning også videre, sier hun.